verkoop

Lieve mensen,

Om mijn vrijwilligerswerk in McLeod Ganj, India, enigszins bij te staan heb ik net voor mijn vertrek een vracht spullen naar Nederland laten vliegen. Ik heb van Tibetaanse vrouwtjes, hard werkend op de markt, met de droomwens ooit terug te gaan naar hun land 'Tibet', vele sjalen en sieraden gekocht. Dikke kleden die heerlijk warm zijn bij het kampvuur, in de namiddag om buiten, tijdens het lezen, om je heen te slaan, over je bed of anders... en dunne sjaals die makkelijk te dragen zijn. Daarnaast kralenoorbellen die heel goed in het westerse leven passen. Bij het kopen van de spullen hebben de Tibetanen naast hun prijs een donatie ontvangen. Ik zal in Nederland proberen die er uit te halen door de spullen door te verkopen. Mocht ik veel ontvangen zal ik meer spullen bij ze afnemen of zonder afname hun nogmaals doneren. De mensen verdienen het!
Bij het kopen werd hun dankbaarheid, die ik ook alvast aan jullie als kopers wil geven, zichtbaar. Ik kreeg armbandjes, de vrouwtjes knielden, ik werd uitgenodigd in de werkplaats, moest bij 'de baas' komen voor bedankjes en meer. Sindsdien zwaaien ze nog harder dan anders. Ze waren zo blij, hoe geef ik dat door?
Voor het kralenatelier werken een 20tal gevluchte tibetaanse vrouwen. Later, terug in McLeod, hoop ik daar een paar foto's van op de site te zetten.
Per 15 januari zijn spullen in huize Brandsma verkrijgbaar.


Reacties 2

marjolein 02-01-2009 20:43

hoi Nienke,
wat jij toch allemaal beleeft en onderneemt, het is een feest om te horen en te zien. Geweldig dat je nu weer een fietstocht maakt door de Kathmanduvallei, voor mij allemaal herinnneringen. Hoop dat je de bergen ook prachtig vindt. Wat goed dat je spullen gaat verkopen voor die Tibetaanse vrouwen. Ik heb een vriendin die boeken schrijft over Tibetaanse nonnen en ook vaak daar verblijft. Wil zeker iets kopen voor het goede doel, maar weet niet waar huize Brandsma is, kan alleen gokken dat het ergens in Friesland is.
Heel veel geluk verder en ik mail je nog wel. Wij zijn met de Pro Rege in eindelijk in het nieuwe gebouw getrokken, dat is prachtig.
het slechte nieuws is dat de man van Jane heel erg ziek is en zij al een hele tijd niet op school is.
groetjes marjolein

hilde 05-01-2009 09:55

Hey Nynke!
Nog een Gelukkig nieuwjaar en vooral nog veel reisplezier in 2009! Je foto's zijn echt super mooi!
Liefs Hilde.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer