Tot nu toe...

Het is weer eens zeiknat... Zonet weer een flinke moessonregen. Soms heel vervelend omdat je er veel dingen voor moet laten. Vaak ontzettend lang schuilen is niet plezierig. Maar als het meezit, dan is ie ook echt goed. En als ie echt goed is, is het echt leuk! Dan geniet ik er van, zonder paraplu, 'het regent het regent' zingen en stampen in de rivieren die in no time ontstaan. Dat die Indiers bedelen en niet een poging doen om hier de grootste adhoc waterroetsjjjjjbaan te maken ten tijde van moessonregen snap ik niet. Ze zouden er goud mee verdienen. Met een opblaasband ben je sneller beneden dan een tuktuk die z'n rem er af zou halen. Die wedstrijd ga ik in ieder geval graag met ze aan.

De route van het internetcafe naar ons huis is donker. Al loopt het langs het tempelcomplex van HH de Dalai Lama, je ziet er als de sterren hun dag niet hebben werkelijk niks. Ik heb mijzelf daarom geleerd bij de reis naar huis mij op de vuurvliegjes te coordineren. Niet alleen vliegen zie je hier, ook koeien lopen hier bij de fleet. Tot nu toe heb ik iedere avond van geluk mogen spreken dat ik alleen zwart - WITTE koeien of stieren op die momenten tegenkwam. Die witte vlekken moeten wel het heilige deel van die koeien zijn want juist die beschermen mij tegen pijnlijke momenten. Hoorns hebben ze hier allemaal (Zij wel...). Ben dus blij dat ik nog steeds geen uitsluitend zwarte ben tegengekomen. Daar is het hier echt te donker voor.

Omdat we alles hadden overwonnen, de natte campingvoorbereiding van de Cremers, ik mijn kaakprobleem, samen onze missende bagage in Delhi, de moeilijkheden in Delhi bij het loskrijgen van de auto en de lekke band onderweg dachten we vanaf donderdag van ons welverdiende reis naar Ladakh te kunnen genieten. Ladakh (en Kashmir) is het noorden van India en kenmerkt zich door hoge bergtoppen en een Tibetaanse leefwereld. Een lage bevolkingsdichtheid en een geweldige natuur.

Helaas is vanwege lichte ziekte bij meerdere onder ons, (het gebeurt hier toch, vind je het vreemd met die hygiene?), die reis nu enkele dagen uitgesteld. Wij hopen in het weekend weg te zijn om tot begin september daar flink te kunnen genieten. Verhalen van dan zal ik bij terugkomst op de site zetten.

In september kunnen we misschien in een groter huis gaan wonen, in het 2 km verderop liggende Dharmkot. We zitten daar meer in de natuur, hoger en in een groter huis. Dat is fijn want momenteel slapen er 3 kinderen in een bed en delen we met z'n zevenen 3 kamers waar binnen ook nog de nodige meegenomen materialen uit Nederland (dat is nog al wat!:D) staan.

Per september starten we ook met school. Alles onder 1 dak, geweldig. Nooit eerder heeft iemand zo snel zijn eigen prive school opgestart geloof ik.

Wat ik naast school wil gaan doen is nog niet helemaal duidelijk. Ik ben nog steeds op zoek naar mogelijkheden (suggesties zijn welkom). Er worden veel dingen aangeboden maar het meeste is vrij spiritueel van karakter. Veel yoga, meditatie, shiatsu, massage en Tibetaanse healing. Of ik daar wat mee ga doen weet ik niet. Op dit moment ben ik nog zoekende of ik voor Nederland educatief materiaal kan ontwikkelen wat de situatie van Tibetanen beter onder de aandacht kan brengen.

Dag lieve allemaal, voor jullie weer genoeg leesplezier.

Tot na mijn bezoek aan de Ladakhi!  en houd me op de hoogte he!

-XX-

Reacties 7

Arjanne 06-08-2008 19:11

Eej Does!

Bedankt voor je leuke berigje op m'n site! Jij gaat dus op een soort van vakantie? Is het daar ook luxer.. of? Hier gaat alles goed..kan nog tot 18aug.van 't eiland genieten. Hoop zo op een eigen klasje maar krijg pas maandag meer duidelijkheid..Materialen ontwikkelen is een nice idee!

Pas goed op jezelf!

Tút!

Wypkje 06-08-2008 19:59

Haa Nynk!

Ja, ga voor lekker spiritueel, it makes you feel goood!

Fijne vakantie straks, als jullie beter zijn!

xxx Wypkje

Rieneke 06-08-2008 22:15

Wat weer een mooi geschreven verhaal. Ik meende vanavond ook nog een ander schitterend verhaal te hebben gelezen op je site waar ik kippenvel van kreeg. Helaas kan ik het niet terug vinden. Succes met alles en beterschap voor jullie allen.

Liefs rieneke

Hilde 07-08-2008 14:04

Lieve Nynke,
sinds vandaag ben ik weer in NL en heb ik je verhalen gelezen. Indrukwekkend en dat schuldgevoel is herkenbaar. Ik hoop dat je van je reis zult genieten en dat je (ondanks alles) een voldaan gevoel mag overhouden.

Liefs Hilde

Berdien 09-08-2008 18:32

Hee Nynke!
Goh zeg, wat heb je al indrukwekkende dingen gezien! Ik bedoel, wij zien het allemaal op tv, wat betreft de tibetanen/china, maar jij woont gewoon voor eventjes naast de Dalai Lama! Ongelofelijk Ik kan me heel goed voorstellen dat alles zoveel indruk maakt.. Ben zelf ook zo'n gevoelig mens die het liefst iedere bedelaar iets zou willen geven, of die lieve, kleine kindertjes mee naar huis wil nemen. Al veel gezien mbt krottenwijken? Ik denk dat je ontzettend veel gaat leren van dit jaar. Niet alleen hoe het is om een privelerares te zijn (petje af hoor!! ), maar ook van het land opzich. Wat een ervaring moet het zijn om alles te kunnen ruiken, voelen en zien wat anders zo ver weg lijkt op tv!

Je schrijft er mooie verhalen over die me raken. Heel veel succes daar en zet 'm op! Maandag begin ik in mijn Nederlandse klasje, maar met evenveel inzet!

Liefs van je pabogenootje Berdien!

Rinske 12-08-2008 20:58

Hey Nynke! No ha ik dien site ek 's even bezoch en alle ferhalen troch lezen...tjongejonge, wat beleefst wat! Wol wat oars as Venezuela hi? Hey, zet 'm op, geniet 'r van, gewoan 'n nuchtere Fries bliuwe, en leuke dingen dwaan! Groet, Rinske

Ymkje 19-08-2008 10:23

Ha Nynke!

Eindelijk tijd gevonden om een berichtje te plaatsen hier! Zo leuk om een site bij te houden, en je verhalen zijn mooi. Ik kan me bijna voorstellen hoe het daar is.. Ik zit nu dus in Roemenie. Het hele weekend ziek geweest en nu nog steeds duizelig en zooo moe. Heb nog nooit zoveel overgegeven als dit weekend. Jullie zijn daar dus ook ziek. Wij werken hier in een weeshuis. Ziet er goed uit,maar erg klein. Er is totaal geen structuur dus we hopen dat te kunnen aanbrengen. De kinderen zijn lieverds, maar er wordt veel geschreeuwd door de leidsters en vervelend gedrag wordt beloond. Ik hoop dat je een hele mooie tijd hebt daar en ik zal je verhalen blijven volgen. Succes met alles wat je doet!!

Xx Ymkje

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer