een eigen huisje, een plek onder de zon... en school

Na onze terugkomst van Ladakh in vertrouwd McLeod Ganj ben ik een nieuw en eigen appartement ingetrokken. Ik woon nu niet meer bij de familie maar heb aan de andere kant van het stadje een grote kamer, zelfs met eigen keuken en douche! Het is fijn om hier te zijn. Het gedeelde terras is prachtig in de ochtend maar ’s avonds nog 1000 maal beter. De lichtjes die in de bergen schijnen geven de mens hier een machtig en tegelijk een nietig gevoel. Het is heerlijk een avond buiten in de ouderwetse oma-wip-stoel met vrienden en een drankje door te brengen!

 

Begin september ben ik (in deze kamer) begonnen met lesgeven. De kinderen komen iedere ochtend naar ‘school’ toe. We werken van 8.30 tot 13.30 uur. Per week maken we daardoor een half uur minder dan in Nederland. Gym geef ik niet. In de ochtenden wordt uitsluitend aan taal, rekenen en spelling gewerkt. Op deze vakken ligt de grootste druk. ’s Middags is er tijd voor geschiedenis, drama, aardrijkskunde en natuur.

 

Materialen zijn minder voorhanden dan in Nederland maar met de meegebrachte materialen kan ik het tot op heden heel goed redden. Op de kale muren hangen nu spreekwoordplaten, spellingsregels, een tijdbalk en tekeningen en opdrachten van de kinderen. Van een cruesli-pak heb ik een windroos gemaakt en momenteel ben ik van een plastic broodzak de splitpen voor de kartonnen klok aan het maken. Het is even behelpen maar je wordt er prettig inventief van.

 

Iedere week hebben we natuurles waarbij we proberen zoveel mogelijk naar buiten te gaan. We behandelden de lieveheersbeestjes die in jampotjes en kaasbakjes werden verzameld en van bladluizen werden voorzien. Bladeren zijn o.a. op kleur, vorm en bladrand geordend en gedetermineerd en ook schapen en bijen kwamen ter sprake. Het leeft hier allemaal!

 

Hierboven enkele foto’s ter inpressie...

P.S. De kids - op - tafel - foto laat de nieuwste manier zien om bladeren plat en geschikt voor de verwerking te krijgen. Hoe meer boeken, hoe hoger, hoe beter... toch???

Laatste foto's

Reacties 4

Rieneke 30-09-2008 16:29

Hee Nynk,

heerlijk om je eigen plekje te hebben... Zo te zien/lezen heb je het jufferen nog niet verleerd Het ziet er erg gezellig uit!!

Liefs Rieneke

Arjanne 30-09-2008 19:39

Eej Nynes!

Wat super dat je nog zoveel leuke lessen weet te creeeren!

Hele dikke sunchi,juf Arjanne

Amanda 01-10-2008 10:48

Heeej Nyn
Sjucht der goed út.
Wol lekker om no even les te jaan tink.
De bern sjugge der gelokkich út.
Wer bluiwe de foto;s fan dy?
xx

Amanda 01-10-2008 10:48

hast ek in adres?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer