Als de wind ons eens naar Bir kon waaien....

Ik voel me iets beter. Dat mag ook wel na een week kwakkelen. Ik heb twee keer een ' ontmoeting ' met de Dalai Lama moeten missen en veel meer dan het plafond van mijn kamer heb ik nog niet gezien. De security guard had het een en ander voor mij geregeld tijdens een grote bedankdienst aan Himachal Pradesh, de regio die de Dalai Lama en zijn Tibetanen al 75 jaar plaats biedt, maar door ziekte kon ik er steeds niet mij zijn. De kansen op een ontmoeting met His Holiness lijken nu verkeken... Het is niet anders.

Gelukkig ben ik nu weer goed ter been, eet weer en mijn zicht breidt langzaam uit.. Lhamo zie ik nog steeds elke dag. Het zijn de mooie momenten van deze vakantie. Tijdens schooltijd zoek ik haar af en toe even op, daarnaast zie ik haar 's avonds. Zaterdag avond start haar weekend. Afgelopen zaterdag trof ik haar bij haar vader. Seena, zwaar ziek, was daar ook. Omdat haar toestand die avond verslechterde besloot ik 's nachts medicijnen voor haar te halen. Lopend op een met Indische toeristen bezaaid mainsquare genoot menig winkelier van zijn florerende avondeconomie terwijl de Punjabi ongegeneerd van mijn ontblote kuiten genoten. Seena is, weer beter, maandag ochtend vertrokken naar Norbulingka.

Aan een bezoek aan Lhamo en haar vader zou een dag geen eten aan vooraf moeten gaan. Waneer ik daar kom kan ik een tweede bord rijst niet weigeren en kan ik de deur niet uit zonder ten minste 4 flinke mokken, speciaal voor mij gemaakte, chai te hebben gedronken. Gisteren overwoog ik daarom thuis te blijven. Via Lhamo kwam ik er met alleen 2 chai die avond goed vanaf...

's Avonds haal ik Lhamo vaak op van haar werk. Zij werkt na school van 5 tot 8 en doet daar werk op de computer. Zij leert er veel en verdient er een heel klein beetje geld mee. Dinsdag nam ik haar en enkele meisjes daarna mee uit eten. In een gezellig cafeetje genoten we van ieders verhaal. Lhamo zou volgens haar kamergenoten tijdens het inslapen haar engels geleerde woordjes opdreunen terwijl een van de anderen liedjes zong wanneer ze sliep.

Toen ik Lhamo terug naar haar school bracht pakte ze mijn hand en bedankte ze me voor alles. Ik had haar zo gelukkig gemaakt. Ze wist niet half hoe gelukkig ik was...

Gisteren een waanzinnige storm! De eerste regen na lange tijd. Heerlijk om te zien wat voor impact een naderende woeste grijze lucht, extreme wind, vliegende hoofddeksels, door de lucht fladderende kledingstukken en vuil, chaos door rendende nonnen, winkel sluitende winkeliers en weggeblazen honden, heeft op het leven van de mens. Ik kon net thuis komen voordat de regen en hagelbuien losbarstten. De adrenaline stroomde door mijn lijf, wat een kickmoment! Hoop voor vertrek dit nogmaals te mogen beleven.

Met Nick gisteren Melissa uit Canada gebeld. Het meisje wat vorig jaar met ons een goed trio vormde. We wilden het liefste dat ze per direct naar India vloog. Helaas lukte dat niet maar een telefonisch wederzien deed ons alle drie goed. Daar samen gegeten. We troffen een Canadeze man die een project had opgezet.  Het project bleek het werk van Lhamo te zijn. Hij kende Lhamo en zei over haar dat zij de liefste, eerlijkste en het zachtste meisje was dat hij hier kende. Ze werkte hard, was goed in Engels en zo ontzettend behulpzaam. Omdat de man vertelde dat met dit werk, na training, een goed salaris te verdienen viel zei Nick: ' Nynky, than Lhamo has to buy new cloths for you instead you giving her money, she's getting rich!' . De man antwoordde daarop dat alvorens dat zou gebeuren ze al lang met haar geld anderen zou hebben geholpen. Deze man werd mijn vriend...!

Morgen ga ik met Lhamo en Seena naar Bir. Lhamo heeft daar twee zusjes op school zitten. Zij heeft haar zussen al lang niet gezien en wanneer zij in juni naar Mcleod zullen komen zit Lhamo intern op school. Lhamo gaat ze nu zien en heeft daar veel zin in. Ook gaan we een bezoek brengen aan een klooster. Zondag komen we terug in Mcleod. Lhamo haar vader kan vanwege zijn knie niet mee. De reis is voor hem te lang. Maar hij heeft al het vertrouwen in 3 meiden die daar eens flink de boel op stelten zullen zetten.

Wederom een lieve groet,
Nynke


Vraag: Hoe serieus zijn de bom en attack verhalen op/over New Delhi? Korreltje zout-nieuws?


Reacties 5

Thom 07-05-2010 09:01

Hoi Nynke, Er is sprake van serieuze dreiging, maar volgens heeft er nog geen bomaanslag plaatsgevonden.
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/05/02/india.terror/index.html?iref=allsearch

Arjanne 07-05-2010 09:22

Eej Roomie!

Wat fijn om opnieuw wat van je te horen! Goed om te horen dat je je weer wat beter voelt!De tijd begint alweer te tikken,gaat snel...Geniet nog van alle mooie momenten daar en blijf gezond!

Leafs!

Amanda 07-05-2010 10:30

Fijn dast wer better bist nyn!
geniet, geniet geniet!

Nelleke 09-05-2010 11:25

He Nyn, een mooi verhaal! Fijn om te horen dat alles goed gaat,
X Nel

Hendrik 09-05-2010 11:34

Hey nynk, Leuk om even wat van je te horen. Ik heb helemaal niets van bom attacks gehoord, maarja ik krijg over het algemeen een beetje minder nieuws mee dan normaal!!
Succes nog even met genieten. Dikke tut,
Hendrik

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer